KSENIJA ŠIRNIK

Magistra psihoterapevtske znanosti,
sistemska družinska psihoterapevtka.

Diplomski in magistrski študij psihoterapevtske znanosti sem končala na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju ter ga okronala z magistrskim izpitom na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani.

Leta 2009 sem, takrat še kot specializantka, začela v zasebni praksi izvajati individualno, partnersko ter družinsko psihoterapijo.

Psihoterapija - Ksenija Širnik

Ksenija Širnik
Mag. psihoterapevtske znanosti

Leta 2010 sem soustanovila Center za psihoterapijo in psihoterapevtsko svetovanje, imenovan Društvo ANIMA, pod okriljem katerega še vedno delujem.

Nekaj let sem sodelovala tudi kot koterapevtka Terapevtske skupine za dolgotrajno obolele pri društvu Srečališče, šlo je predvsem za delo z onkološkimi bolniki. V skupnem projektu Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani in Europe Donne pa sem leta 2018/19 vodila terapevtsko skupino za svojce onkoloških bolnikov.

Po zaključenem dvoletnem usposabljanju iz supervizije od leta 2018 delujem tudi kot supervizorka študentom – specializantom psihoterapije na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani.

Na svoje izobraževanje gledam kot na vseživljenjsko in se trudim čimveč udeleževati se delavnic, seminarjev in kongresov iz različnih psihoterapevtskih pristopov. Darove psihoterapije in strokovno znanje, ki sem ga pridobila, tako zdaj že leta uporabljam v delu s svojimi klienti in sem njihov sopotnik na poti k sebi. Vsakič znova me navduši notranji proces in spreminjanje, ki sem mu priča v delu s svojimi klienti. Terapevtski proces mi predstavlja svojevrstno magijo, nekakšen alkimizem moderne dobe, ki preobraža trpljenje v zadovoljstvo in lepoto, kar me še vedno prevzema.

Ne čakajte, da postane pretežko.

Kontakt